Nagrada Grada Niša "11. januar"

Na dan kada Niš slavi slobodu, tradicionalno su uručene nagrade Nišlijama koji su se tokom prošle godine istakli svojim radom i prezentovali grad u najboljem svetlu. Onkolog, pisac, Gimnazija "Bora Stanković" i Medicinska škola "Dr Milenko Hadžić" dobili su priznanje “11. januar”.

 

Izveštaj sa Dana Otvorenih vrata Medicinske škole „ Dr Milenko Hadžić“

Medicinska škola „ Dr Milenko Hadžić“ oranizuje sredom i petkom Dane Otvorenih vrata od 12h do 14h za učenike osnovnih škola.
Profesionalna orijentacija i karijerno vođenje realizuje se kroz proces informisanja, savetovanja, upoznavanja učenika/ca sa nastavnim planovima i programima svih obrazovnih profila škole, organizacijom i načinom rada škole, načinom realizacije teorijske nastave i vežbi, obilaskom škole, kabineta, laboratorija, učionica. Učenici/ce se informišu o školovanju i interaktivno, kroz razgovor sa učenicima/cama medicinske škole, članovima Tima za karijerno vođenje i savetovanje, zaposlenima, direktorom škole.
Saradnja sa osnovnim školama se odvija kontinuirano, tokom cele školske godine.  Ugostili smo OŠ“Dušan Radović“,  OŠ“Bubanjski heroji“. Otvoreni smo za sve škole i učenike/učenice koji pokazuju profesionalne preferencije za medicinsku školu i žele bliže da upoznaju rad škole, kao i za sve učenike koji nisu doneli profesionalnu odluku o daljem školovanju i izboru zanimanja.
Cilj  upoznavanja i profesionalnog vođenja  zainteresovanih učenika/ca završnog razreda osnovnih škola  je integrisan uvid, realni susret sa školom, načinom sticanja teorijskih i praktičnih znanja i veština, kompetencija budućih zdravstvenih radnika, indikacijama i kontraindikacijama zanimanja, etičkim načelima, humanim vrednostima kao i mogućnostima daljeg profesionalnog napredovanja, daljeg obrazovanja, edukovanja, karijernog razvoja.                    

 

Prezentacija Medicinske skole "Dr Milenko Hadžić" Niš

Tim za Karijerno vođenje i savetovanje, Sajam profesionalne orijentacije NZS Niš,  predstavlje obrazovnih profila, organizacije, načina rada, sticanje znanja, veština, kompetencije, etičkih vrednosti budućih zdravstvenih radnika!  Nakon završene Medicinska škole možete studirati u skladu sa svojim profesionalnim preferencijama i karijerno se ostvariti!

 

Obelezavanje Dana sestrinstva 2.maja u NKC

Učenici IV razreda dobili su zahvalnice za poseban doprinos u struci i to:

Grujić Aleksa IVps

Novaković Tea IV1mst

Ignjatović Nevena IV1mst

Vučković Hristina IVss

 

 

Izveštaj o realizaciji II dela projekta

 

Izveštaj o realizaciji II dela projekta "Debatom do najboljeg odgovoran na pitanja casti" možete pogledati na ovom linkudownload image.

 

Međunarodnog projekta "Debatom do najboljeg odgovora na pitanja časti"

 

Mentor Debatnog kluba - pedagog škole  Sunčica Radivojević, autor je međunarodnog projekta "Debatom do najboljeg odgovora na pitanja časti"

To je projekat prekogranične saradnje medicinskih škola u Nišu i  Osijeku na polju antikorupcijskog obrazovanja sa ciljem izrade Kodeksa časti. Realizuje se u toku školske 2016/17. godine i u njemu učestvuje 20 učenika i 6 profesora obe škole.


Za bliže informacije o projektu i medijskoj promociji posetite blog:

http://kodekscasti.weebly.com/kontakt.html

 

Takmičenje u organizaciji Debatnog kluba

 

Učestvovali smo u takmičenju koje je organizovao Debatni klub Grada Niša 4.juna 2016.god. i osvojili drugo mesto. Uživali smo u procesu debatovanja na teme koje su se ticale afirmacije žena u svim oblastima.

 

Debatni klub medicinske škole „Dr Milenko Hadžić“

 

U školi postoji sekcija -  Debatni klub Medicinske škole „Dr Milenko Hadžić“
Osnovan je septembra 2015. godine sa ciljem da učenici vežbaju veštine govorništva i razvijaju kritičko mišljenje kroz argumentaciju i zastupanje stavova po pitanjima koja ih se tiču.
Debatovalo se na razne teme:
-    o tradicionalnoj i savremenoj nastavi
-    o etčkim vrtednostima i moralnim dilemama
-    ravnopravnosti
-    korupciji u obrazovanju a i šire...

FB zatvorena grupa na adresi:

https://www.facebook.com/groups/1480518205585057/?ref=bookmarks 

vodi se od osnivanja "Debatnog kluba Medicinske škole"

U okviru ove FB strane koju ažurira mentor Debatnog kluba, Sunčica Radivojević učenici i nastavnici, članovi grupe (koji to postaju samo na zahtev) dobijaju sva potrebna obaveštenja i informacije o radu DK-a.

Festival dečijih horova i orkestara

16.05.2016. u OS Sveti Sava održano je takmičenje horova i orkestara, Muzicki festival ovorio je inkluzivni hor medicinske škole i škole 14. oktobar.

 

Međunarodni dan sestrinstva

12. maja obeležava se MEĐUNARODNI DAN SESTRINSTVA. Učenici medicinske škole u amfiteatru N.Banje , u Radonu dramskim prikazom sestrinstva kroz istoriju obeležili su ovaj značajan dan. Učenici Cakić Emilija, Božinović Marijeta i Milovanović Ana dobile su zahvalnicu Flores kao učenice sa značajnim doprinosom u ovoj profesiji. Priredbu pripremila Jasmina Popović.

 

Obeležavanje Svetskog dana Zdravlja

Svetski dan Zdravlja obeležen je u Medicinskoj školi ,,Dr Milenko Hadžić“ stručnim i zanimljivim predavanjima u zajedničkoj organizaciji profesora i učenika u okviru obaveznih i vannastavnih aktivnosti. S obzirom na činjenicu da je dijabet (šećerna bolest) bolest budućnosti i da od komplikacija ove bolesti smrtnost izuzetno velika profesor škole dr Slavica Kocić je održala predavanja na tu temu gde je posebno naglasila prevenciju ove bolesti. Nakon toga su o zdravim životnim navikama govorili pred svojim drugarima i prisutnim nastavnicima članovi biološke sekcije ( učenici odeljenja I-1MST,   I-FM, I-VS) za čiji je uspešan rad zadužena profesor Julijana Miljković. Svoj doprinos obeležavanju ovog važnog datuma dali su članovi učeničkog parlamenta naše škole koji su u saradnji sa profesorima fizičkog vaspitanja organizovali himanitarni sportski turnir za pomoć učeniku naše škole koji je oboleo od teške bolesti.

Književno veče UP "ČEGAR" Niš posvećeno Branku Miljkoviću

Na Književnoj večeri pored pesnika učestvovali su: Profesor dr Nedeljko Bogdanović koji je govorio na temu: Branko Miljković u svoje vreme i danas, učenici OŠ "Branko Miljković" iz Niša, članovi Književnog kluba "Vatra i život" sa svojom profesoricom Draganom Pešić Glavašević, i Muzička grupa Medicinske škole "Dr Milenko Hadžić" iz Niša "Medicinska terapija" kojoj je uručeno POSEBNIO PRIZNANjE UP "Čegar" Niš. Stihove Branka Miljkovića govorili su mladi glumci amateri Aleksandar Stojanović i Valentina Baktijarević. Posebno zadovoljstvo priredila je pesnikinja Vera Cvetanović iz Babušnice koja je uzela učešće na Književnoj večeri.

 

Proslava praznika Lazareva subota ili Vrbice u G. Matejevcu

Nastupao inkluzivni hor sa školom 14. oktobar.

Učenici koji su članovi inkluzivnog tima Alen Vasić, Nikola Bogdanić, Pavle Jovović, Nikola Ilić, Marijeta Božinović i Emilija Cakić.

Profesor vođa tima Jasmina Popović.

 

Poseta Trebinju

Niška opština Medijana pobratimila se sa gradom Trebinje.Tom prilikom organizovala je posetu Trebinju i razmenu učenika za tri osnovne i pet srednjih škola. Iz medicinske škole išli su: Filip Miklos učenik drugog razreda, Nevena Ignjatović učenica trećeg razreda i Marko Ilijeski učenik trećeg razreda.

Grad Trebinje organizovao je doček, prijem kod gradonacelnika, SVETOSAVSKU AKADEMIJU, obilazak manastira i muzej.

Pratioc grupe je prof. Jasmina Popović

 

Prilog sa portala niskevesti.rs možete pogledati na ovom linku.

Predivno veče predivne poetese

Niška pesnikinja Marina Milosavljević promovisala je svoju najnoviju zbirku pesama Dodir ljubavi. O zbirci je govorio recenzent Aćim Todorović, lepo, nadahnuto, poetski. Čuli smo i nekoliko njegovih pesama. Ispred Udruženja pisaca"Čegar" Niš, čiji je Marina član imao sam skromno obraćanje. Stihove iz zbirke govorili su učenici OŠ"Stefan Nemanja" i pesnikinja lično a u muzičkom delu pored učenika navedene škole nastupila je muzička grupa"Muzička terapija" Medicinske škole "Dr Milenko Hadžić" iz Niša.

Književno veče UP "ČEGAR" Niš

Gost Vera Cvetanović, poetesa, prozni pisac, urednik, recenzent, lektor...Sve što jednog pisca čini kompletnim. U programu su učestvovala i svoje pesme čitala 33 pesnika. Jedna književnica je govorila prozni tekst.

Verče su ulepšali: Muzički bend Medicinske škole iz Niša sa profesoricom Jasminom Popović i mladi muzičar Aleksandar Vuković, učenik Muzičke škole iz Niša sa svojim profesorom Petrom Mladenovićem.

 

Kafe promaja

Gostovanje učenika medicinske škole povodom promocije knjige Marine Milisavljević u SKC.

Pogledajte video.

 

 

Zavoda za rehabilitaciju Dr Zotovic u Beogradu

Učenici IV razreda posetili su Zavod 19.05.2015. Profesori sa učenicima IV-ft i IV-2mst obišli su Zavod i slušali predavanje. Profesori koji su bili su Jasmina Popović, Suzana Mladenović, Ksenija Antić, Slađana Nedeljković, Lalica Rašić, Aleksandra Mitić i Dijana Stanković.

Skupština zdravstvenih radnika srbije

 

26.02.2016. na Medicinskom fakultetru u Nisu održana je SKUPŠTINA ZDRAVSTVENIH RADNIKA SRBIJE. Umetnicki program i otvaranje Skupstine obeležili su učenici medicinske škole. Učenik Marko Ilijevski i Danilo Ilić IV ft dobili su zahvalnice. Učenike pripremila Jasmina Popović. Prisutni bili Suzana Mladenović i Suzana Stanimirović.

 

IV Kongres zdravstvenih radnika Srbije

IV KONGRES ZDRAVSTVENIH RADNIKA SRBIJE I PREDAVANJE UCENIKA MEDICINSKE SKOLE NA TEMU TIMSKI RAD U ZBRINJAVANJU POVREDA LICA I VILICE

Kongres je bio 28.05.2015. Predavali su učenici Aleksa Bukorović IV-ss, Marija Đorđević IV-1mst i Kristina Đorđevic Iv-ft.

Organizator: Jasmina Popović

Učestvolvali profesori: Ljiljana Jocić, Suzana Mladenović, Dijana Stanković